Kennis is macht, maar kennis delen is kracht

Het VAC heeft steeds het belang ingezien van kennis vergaren en kennis delen.

In vroegere tijden toen er bij wijze van spreken in iedere dorp een boerenpopulatie te vinden was, werd de kennis gedeeld in achterzaaltjes die omgedoopt werden tot achterafzaaltjes. Met zware overheadprojectors werd het ganse land afgehost om de kennis te delen. Tijden veranderen zoals ook de technieken. Het VAC biedt heden op een andere manier kennis aan.

Vooreerst deze VAC-flash, tweewekelijks verschijnt dit blad op uw keukentafel of bureaublad.

De informatie wordt gebald over 8 bladzijden volgens een vast stramien. In het vizier lees je dit hoofdartikel waar we columngewijs onze mening, inzicht en/of standpunt delen over een actueel thema.

Links ervan lees je bovenaan een treffende, humoristisch getinte kwinkslag of citaat.

Omdat ondernemers druk bezette mensen zijn, sommen we de belangrijkste zaken op, in vier rubriekjes: Te lezen op onze website www.vac.eu, VACcent, Actua op VACcent en Niet vergeten.

De achterzijde houden we gereserveerd om onze werking in de schijnwerpers te plaatsen. De overige zes bladzijden zijn een bron van informatie voor het verscheiden lezerspubliek wat onze land- en tuinbouw karakteriseert.

In deze VAC-flash geven we inkijk in onze fiscale informatieverstrekking die je kan lezen op onze website: www.vac.eu

Dat het fiscale luik van een agrarische onderneming aan belang wint, hoeft geen betoog. De fiscale regelgeving breidt als maar uit, terwijl de agrarische ondernemingen groter, risicovoller en complexer worden. De agrarische regelgeving doen matchen met de fiscale regelgeving wordt meer en meer een opdracht voor specialisten.

Dagdagelijks inspanningen leveren, meten, bijsturen en bijleren om een positief resultaat neer te zetten, behoort tot één van de uitdagingen waarmee de agrarische ondernemer geconfronteerd wordt. Het zou jammer zijn mocht door onwetendheid, nalatigheid of een verkeerde aanpak een deel van dit verdiende resultaat fiscaal afgeroomd worden.

Ben je belast volgens forfaitaire barema’s, werkelijke inkomsten en kosten of werk je met een vennootschap, ieder kent zijn eigen specifieke spelregels en dus ook zijn eigen voor- en nadelen. Zelfs na de belastbare winstbepaling zijn nog tal van fiscale en sociale optimalisaties voorhanden.

Blader door deze VAC-flash, neem een kijkje op onze website: www.vac.eu maar vergeet vooral niet er een fijn eindejaar van te maken.

Wens je onze VAC-flash te ontvangen, sluit je aan bij VAC en word lid.