De kracht van het ondernemen

U zal, beste lezer, ondertussen bedolven zijn met Nieuwjaarwensen vol sterkte voor de aankomende dossiers zoals stikstof – MAP 7 – GLB 2023, enzovoort.

Wij willen u, voor het Nieuwe Jaar, de nodige brandstof toewensen in het agrarisch ondernemerschap. De brandstof die leidt tot krachtig ondernemen is het ontwikkelen van een visie.

Een visie is een ambitie die u zelf creëert en die u uitschrijft in een planning.

Het is deze visie die u vooruit dwingt en uw leven stuurt met een doel om vooruit te komen. Het geeft u kracht om uw ambities waar te maken en inspireert ook mensen om u heen met uw positieve instelling om doelgericht vooruit te komen.

Hoe ontwikkelt u een krachtige visie?

1. Denk vooruit en plan: als u de kracht hebt om te dromen, kan u een visie ontwerpen om uw doelbestemming te bereiken. Bedenk hoe en waar u nu staat en hoe uw toekomst eruitziet. Denk bijzonder inspirerend en heel specifiek.

2. Denk positief: om een krachtige verbeeldingskracht te ontwikkelen, moet u een positieve mentaliteit ontwikkelen. Het is essentieel om positief te denken om vooruit te komen. Zonder een positieve mindset is er geen inspirerende visie. Zonder inspirerende visie zal u geen inspirerende doelen bereiken.

3. Gebruik de kracht van bevestiging: positief denken en deze gedachten bevestigen met een geloof in u zelf is belangrijk om een krachtige visie te ontwikkelen om succes te realiseren.

4. Op basis van uw eigenhandig geschreven visie is het essentieel om doelen te stellen, zowel kortetermijndoelen als langetermijndoelen. Wanneer een doelstelling wordt bereikt, vergeet deze niet te vieren. Dit zal helpen gemotiveerd te blijven. Maar tegelijkertijd, als u sommige van deze doelen niet hebt kunnen bereiken, is het belangrijk om de moed niet te verliezen, maar om te analyseren waarom u deze doelen niet hebt kunnen bereiken en te kijken hoe u ze alsnog kan bereiken. Het leven is aan de doeners en doorzetters.

Ontwikkel een inspirerende visie voor het jaar dat voor u ligt. U heeft 365 opportuniteiten om deze visie waar te maken.